У єпархіях УПЦ триває літній відпочинок для вихованців недільних шкіл

У Рівненській, Волинській та Білоцерківській єпархіях проходять православні дитячі табори, а вихованці недільних шкіл Хустської та Кременчуцької єпархій звершили паломництва, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланнями на прес-служби єпархій

З 26 по 29 липня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта та з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, неподалік села Жобрин Рівненської області відбулося таборування юних парафіян Рівненської та Волинської єпархій.

Відпочинок таборян був насичений спортивними та інтелектуальними іграми й духовними бесідами.
У таборі відпочивали діти віком від 10 років. Вожатими були учасники ківерцівського православного молодіжного братства «К.Р.О.К» та студенти Волинської духовної семінарії. Духівником табору був настоятель Свято-Покровського храму селища Цумань протоієрей Михайло Кулакевич.viber image6

Також у Волинській єпархії, на урочищі Чебені, з 25 по 30 липня проходив Православно-патріотичний літній дитячий табір, який провели священики з сіл Топільне, Рудня, Любче, Залісці та Мильськ. Духовенство постійно перебувало разом із малечою, піклуючись про комфорт та організацію відпочинку дітей.
Кожен день у таборі мав свою тематику, розпочинався та завершувався молитвою. У розпорядок дня обов’язково входила ранкова зарядка, яку проводив демобілізований воїн АТО Валентин Михайлевський із села Залісці, духовна бесіда, рухливі ігри та прибирання території.

Цей табір проводиться 8-й рік поспіль. Цього року у ньому мали змогу відпочити та духовно оздоровитися 111 дітей.

31 липня 2016 року митрополит Білоцерківський та Богуславський Августин відвідав Спасо-Преображенський чоловічий монастир, у якому вже кілька років поспіль проходить православний дитячий табір.

У монастирському храмі архієрей провів Божественну літургію, після якої учасники табору провели для Його Високопреосвященства та інших гостей екскурсію. Таборяни нагодували усіх трапезою, приготованою власноруч, запросили пройти дніпровськими водами на плоту, який змайстрували також самостійно. У свою чергу владика Августин благословив дітей іконками та вручив їм солодкі подарунки.

Хустська єпархія організувала паломництво для вихованців недільної школи Свято-Вознесенського храму села Руське Поле. Учні відвідали святині Свято-Успенської Почаївської Лаври та Києва. У столиці вихованці недільних шкіл побували у Свято-Покровському Голосіївському монастирі, Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі та Введенській обителі. Також юним паломникам було організовано відпочинок у Київському аквапарку.

На Полтавщині була також організовано паломництво для учнів недільної школи при Свято-Троїцькому храмі міста Кременчука. 26 липня, за підтримки Православного братства святителя Миколая Чудотворця, діти відвідали святині Полтави, зокрема храм на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії й стародавню Спаську церкву, а також відпочили на березі річки Ворскла.

Просмотров: 341

Залишити відповідь