У Житомирській та Горлівській єпархіях звершили богослужіння у пенітенціарних установах

У виправній колонії Бердичева Житомирської єпархії відбулася святкова Божественна літургія, а у колонії Торецька (кол. Дзержинська) освячено нову лінію виробництва, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланнями на прес-служби єпархій

29 липня 2016 року настоятель храму на честь святого Василія Великого на території Бердичівської виправної колонії протоієрей Зіновій Ромах, голова Житомирського єпархіального пенітенціарного відділу, звершив Божественну літургію. Богослужіння було приурочене вшануванню пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира – Хрестителя Київської Русі.

Цього дня 19 засуджених приступили до таїнств Сповіді та Причастя. За Літургією разом з отцем Зиновієм молилися за мир і спокій в Україні та єдність і розуміння між людьми. 3

Настоятель храму протоієрей Зиновій звернувся до засуджених зі словом настанови й побажав їм Божої допомоги, терпіння та швидкого звільнення: «В такі дні серед буденних справ і проблем ми маємо можливість зупинитися і подумати про вічні цінності, які існували споконвіку та не втрачають своєї актуальності й сьогодні. Нам усім слід прагнути бути кращими, любити ближніх своїх і жити в мирі та злагоді. Нехай молитвами Святого рівноапостольного князя Володимира Великого Господь оберігає нашу землю, нехай благословить миром український народ».

Тим часом у Горлівській єпархії за проханням керівництва Торецької виправної колонії №2 благочинний місцевого округу протоієрей Миколай Николенко звершив чин освячення нового виробництва.

Нова лінія з виготовлення паливних брикетів була відкрита з метою забезпечення засудженими своїх потреб і підвищення рівня життя. 1

На території колонії є молитовна кімната на честь ікони Богородиці «Несподівана радість», яку по неділях відвідує багато засуджених. Тут проходять молебні, і в дні великих свят звершується Божественна літургія. Для охочих двічі на місяць благочинний Дзержинського округу протоієрей Миколай Николенко викладає «Закон Божий».

На території виправної колонії також будується типовий храм на честь ікони «Несподівана радість». Ініціаторами будівництва були самі ув’язнені, котрі володіють будівничими спеціальностями.

Нагадаємо, духовенство УПЦ постійно співпрацює з пенітенціарними установами та надає засудженим пастирську опіку. Так в середині липня правлячий архієрей Олександрійської єпархії провів бесіду з умовно ув’язненими, а у виправній колонії Горлівки було відслужено Божественну літургію.

Просмотров: 224

Залишити відповідь