Напередодні вшанування Почаївської ікони Богородиці до Святої Лаври прибуло понад 3 тисячі паломників

На вході до Свято-Успенської Почаївської Лаври віряни зі сльозами радості на очах ставали на коліна

Ввечері 3 серпня 2016 року до Свято-Успенської Почаївської Лаври прибули відразу 3 хресні ходи. А саме: паломники з міста Здолбунова та села Миколаївка Рівненської області та учасники Міжнародного хресного ходу – білоруси, поляки, угорці та українці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Почаївської Лаври.

ba49b08102e7593ca3cf28061a628a52Перед входом до Почаївської обителі втомлені віряни ставали на коліна. У багатьох з них на очах виблискували сльози. Самі прочани кажуть, що у цю мить почуття радості та емоційного піднесення переповнювало їх.

Паломників радо зустрічали насельники Почаївської гори. На вході в обитель вони окроплювали всіх учасників хресних ходів святою водою. Ієромонах Никодим, котрому випало вітати прочан, від побаченого, теж схилився на коліна. Він пояснив, що радіє відновленню давньої традиції – здійсненню пішої прощі до Святої Почаївської Лаври.

Найменшій учасниці паломництва лише 5 місяців. Свій шлях до обителі на свято вона подолала у дитячому візочку. У той же час найстаршій – Уляні – 80 років.

e24b2c6928ff4b9406a26959caea08eeУчасниками Міжнародного хресного ходу були, переважно, молоді люди. Вони, за традицією взяли з собою в дорогу ікону Богородиці. Образ Божої Матері хлопці та дівчата несли на своїх плечах.

Поляки таку відстань долають вже вчетверте. На цей раз, 24 липня, у Почаїв вирушило тридцять вірян із різних міст Польщі: з Варшави, Любліна, Білостока, Бєльца-Підляського, Гайновки.

Нагадаємо, 2 серпня 2016 року відбулася восьмитисячна Хресна хода з урочища Вірля до Почаївської Лаври. Віряни пройшли тим історичним шляхом, яким у 1597 році ченці Почаївської гори перенесли чудотворну ікону від маєтку Анни Гойської до святої обителі. А за день до того, до Лаври прибув хресний хід з Івано-Франківська.

Хресний хід з Миколаївки

Хресний хід зі Здолбунова

Міжнародний хресний хід

 

 

Просмотров: 1423

Залишити відповідь