Тернопільчани знову не підтримали провокації «Правого сектору» проти Церкви

Жителі Тернополя ігнорують провокативні спроби праворадикалів роздмухати релігійний конфлікт у регіоні.

7 серпня 2016 року прихильники «Правого сектору» планували провести біля тернопільського кафедрального собору на честь мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії масштабну провокативну акцію з метою дискредитації вірних Української Православної Церкви, але їхня спроба виявилася невдалою. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

IMGM3739-1024x683За повідомленням прес-служби єпархії, сьогодні богослужіння в кафедральному соборі звершив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій. За Літургією, як завжди, молилася численна паства собору. Підтримати ж праворадикалів не прийшов ніхто.

Раніше активісти «ПС» розклеїли агітки по усьому місту із закликом до тернопільчан долучитися до їхнього заходу проти вірних УПЦ. Провокацію вони анонсували на недільний день о 10-й ранку — час молитви за Божественною літургією віруючих УПЦ.

Нагадаємо, це вже третя спроба праворадикалів влаштувати провокацію. Схожий захід з десяток прихильників радикального руху влаштували під час Літургії минулої неділі, 31 липня, та ще один — 23 червня.

Як повідомив клірик Тернопільської єпархії протоієрей Георгій Прокопчук, 7 серпня біля собору зібралися лишень активісти «Правого сектору» — близько 15-ти чоловік, ніхто з тернопільчан до них не долучився. Сумнозвісні радикали – активні учасники силових захоплень храмів – продовжили поширювати листівки, сповнені брехні та наклепів на віруючих і духовенство УПЦ.

e9f488b9df33a9a9e6bb93d147c0eaedТе, що їх надзусилля (зокрема, листівки, розклеєні по всьому місту) розпалити міжконфесійний конфлікт не мають підтримки серед жителів Тернополя, очевидно. Коментуючи дану ситуацію, отець Георгій зазначив: «Думаю, що це чітко показало, що тернополяни проти суперечок на релігійному ґрунті, які роздмухує «Правий Сектор».

Парафіяни кафедрального собору написали чергову колективну заяву до райвідділу поліції щодо факту розпалення міжконфесійної ворожнечі з боку представників «Правого сектору».

Просмотров: 1639

Залишити відповідь