Блаженніший Митрополит Онуфрій: Якщо ми любимо людину, то повинні за неї молитися

Архіпастир закликав не осуджувати тих, хто согрішає, а молитися за них.

Про це сказав Предстоятель у день пам’яті святого великомученика і цілителя Пантелеімона, 9 серпня 2016 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Він зокрема зазначив, «якщо людина прожила праведно перед Богом, то навіть відходячи від цього світу, вона лишається носієм життя».

На відміну від таких праведників, деякі люди ще за свого земного життя стають носіями смерті.

«Людина може бути  живою, але якщо вона переповнена злобою, ненавистю, то стає носієм смерті, — підкреслив він. — Господь говорить, що якщо хтось ненавидить брата свого, той є його вбивцею. Скоріш за все, він мечем не заколює ближнього, але той дух смерті, який відходить від злої людини, вражає всіх оточуючих людей і веде їх до смерті, штовхає до загибелі».

Для того, щоб бути носіями духа життя, потрібно жити праведно, сказав Його блаженство.

«Ми повинні любити Бога і в Бозі любити свого ближнього. Любити людину такою, яка вона є», — зазначив він.

Предстоятель застеріг християн від бажання осуджувати своїх ближніх.

«Ми маємо пам’ятати, що являємося грішними, немічними, слабкими. Ми не в силі виправити людину, її виправити сильний тільки Бог, — наголосив Блаженніший владика. — Людина сьогодні согрішила, а завтра покається, Бог її простить, а ми все ще ненавидимо її».

Дійсно, гріховні поступки не потрібно схвалювати. Адже за словами Митрополита Онуфрія, «любов – це не згода з немощами людськими, а бажання людині добра, бажання людині милості Божої».

За тих, хто, на нашу думку, согрішає, Архіпастир закликав молитися.

«Так, можливо людина грішна, має якісь великі недоліки, але якщо ми любимо її, то повинні за неї молитися», — зазначив він.

Просмотров: 763

Залишити відповідь