200 тон гуманітарного вантажу, 3 млн. гривень пожертв і тисячі осіб, яким надали допомогу – Одеська єпархія підтримує переселенців

Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звернувся до громадськості долучитися до соціальної роботи Церкви з підтримки постраждалих від збройного протистояння на сході України

4(21)За більше ніж два роки роботи Гуманітарний центр Одеської єпархії зібрав і передав у зону збройного протистояння понад 200 тон продуктів, медикаментів, одягу, пожертвував більше 3 млн. гривень на лікування громадян України, які постраждали від конфлікту, та допомогу багатодітним родинам і нужденним. Про це заявив митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел у своєму зверненні до громадськості Одещини, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Одеської єпархії.

«Лише за останні кілька місяців понад шість тисяч одеситів, серед яких – самотні люди похилого віку, члени багатодітних сімей, інваліди та хворі, які потребують постійного лікування – отримали понад 100 тон продовольства і необхідні ліки на сотні тисяч гривень в соціально-гуманітарному центрі Одеської єпархії», – відзначив архієрей.

104Його Високопреосвященство підкреслив, що у зв’язку зі збільшення кількості осіб, котрі звертають за допомогою в Одеську єпархію, виникла потреба благодійного збору пожертвувань. «Тих запасів продуктів харчування, які були зібрані в храмах Одеської єпархії, вистачить ще лише на кілька гуманітарних акцій», – наголосив владика Агафангел.

Він також зазначив, що будь-яка гуманітарна чи фінансова допомога буде корисною. «При кожному храмі нашої єпархії діє пункт збору продуктів і коштів, куди в будь-який час можна принести все зібране», – повідомив архієрей.

«Вірю, що спільними зусиллями – Церкви і суспільства – ми зможемо зробити багато доброго та, подолавши випробування, зміцнити нашу віру, – зауважив керуючий Одеською єпархією. – Адже в цьому і полягає сенс життя християнина – нагодувати голодного, втішити скорботного, допомогти стражденному».

Нагдаємо, цього місяця Соціальні відділи єпархій УПЦ надали допомогу переселенцям зі східних областей та малозабезпеченим людям.

Просмотров: 199

Залишити відповідь