Предстоятель УПЦ очолив всенічне бдіння напередодні свята Успіння Пресвятої Богородиці у Києво-Печерській Лаврі (фото)

Завтра в усіх трьох Лаврах Української Православної Церкви відзначатимуть престольне свято

27 серпня 2016 року, напередодні Неділі 10-ої після П’ятидесятниці та свята Успіння Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Лавра Full screenЙого Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Львівський і Галицький Філарет, єпископ Ірпінський Климент, а також братія та гості монастиря в священному сані.

Завтра Предстоятель Української Православної Церкви звершить Божественну літургію на площі перед Успенським собором, під час якої відбудеться прославлення у лиці святих митрополита Київського і Галицького Іоаннікія (Руднєва, +1900) та ієросхимонаха Вассіана Сліпого (Балашевича, +1827). Початок богослужіння о 8:30.

Нагадаємо, 20 липня цього року Священний Синод УПЦ прийняв рішення  про причислення до лику святих преподобного Іоанна Святогорця (Вишенського) (Журнал №29) та митрополита Іоаннікія (Руднєва) (Журнал №30), нетлінні мощі якого були віднайдені у Києво-Печерській Лаврі. Раніше повідомлялося, що у Києво-Печерській Лаврі відбулося прославлення Іоанна Вишенського — відомого українського письменника.

Просмотров: 1445

Залишити відповідь