У Грибовиці після захоплення храму УПЦ, розкольники продовжили займатися рейдерством

Цього разу «Київський патріархат» посягнув на капличку на кладовищі.

Громада «УПЦ КП» у селі Грибовиця Іваничівського району Волинської області вчинила чергове захоплення місцевої культової споруди — кладовищенської каплички, яка являється пам’яткою архітектури, як колись це виявила громада УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

logo3
Свято-Покровський храм

Нагадаємо, вірних УПЦ у с. Грибовиця позбавили можливості молитися  у власному Свято-Покровському храмі ще в вересні 2015 року. 6 грудня того ж року церковні рейдери зірвали печатки, встановлені поліцією після захоплення розкольниками храму, відправили у церкві службу та зачинили її на свої замки.

Парафіяни УПЦ виявили, що на кладовищенській капличці були змінені замки на початку серпня 2016 року. Проте хто вчинив дані дії стало зрозумілим тільки на свято Успіння Божої Матері, 28 серпня.

Близько двадцяти представників «Київського патріархату» спокійно увійшли  до церковної каплички, відчинивши нові замки, та здійснили там свій обряд.

Настоятель Свято-Покровської громади УПЦ села Грибовиця протоієрей Ігор Маргіта звернувся до правоохоронних органів по факту заміни замків на культовій споруді. У відповідь отримав відмову. «Підстав для внесення відомостей до ЄРДР по вашій заяві та проведення досудового розслідування немає», — йдеться в документі.

Натомість, парафіяни Свято-Покровського храму на чолі з настоятелем запланували зведення нової церкви. Ділянку під будівництво майбутнього храму виділив священик з власної. Віряни сподіваються, що це сприятиме меншому тиску та зазіханням – є надія, що розташовану на приватній території будівлю ніхто чіпати не буде.

Реквізити для допомоги на будівництво храму у Грибовиці можна знайти за посиланням.

Просмотров: 806

Залишити відповідь