В Угринові «Київський патріархат» позбавив священика УПЦ єдиного житла

Волинський апеляційний суд залишив без змін рішення Локачинського районного суду про виселення священика УПЦ в селі Угринів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Волинської єпархії.

Відповідний позов направили представники новоутвореної релігійної громади «УПЦ КП», після захоплення храму Української Православної Церкви.

30 серпня 2016 року колегія суддів Волинського апеляційного суду у складі суддів Грушицкого А. В., Федонюк С. Ю. і Свистун О. В. залишила без змін рішення Локачинського районного суду від 5 квітня про виселення сім’ї священика УПЦ в селі Угринів Горохівського району Волинської області.

Протоієрей Ростислав Сапожник з дружиною та синами
Протоієрей Ростислав Сапожник з дружиною та синами

Згідно з рішенням райсуду, настоятеля Свято-Хрестовоздвиженської парафії села Угринів Горохівського району протоієрея Ростислава Сапожника та його дружину Наталію Сапожник виселили з помешкання, де подружжя прожило 18 років. Тут також звершувалися богослужіння після захоплення храму «Київським патріархатом». Право проживати в спірному будинку залишили за двома синами священика.

На засіданні апеляційного суду було оголошено резолютивну частину рішення, яке може бути оскаржене протягом 20 днів після вступу в законну силу.

Нагадаємо, релігійна громада «УПЦ КП» була зареєстрована в Угринові вже після захоплення храму – у листопаді 2014 року. Церковні рейдери також заявили свої претензії на будинок, у якому залишився проживати священик УПЦ та його родина. Незважаючи на те, що судовий розгляд суперечки двох громад за право на ділянку землі під будинком священика лише тривав, влітку 2015 року розкольники зареєстрували право власності на це майно. Восени рейдери подали позов до суду на сім’ю Сапожник з вимогою виселити родину з її єдиного помешкання.

Просмотров: 817

Залишити відповідь