Блаженніший Митрополит Онуфрій: Тоді ми наближаємося до істини, коли наші знання поєднуються з нашим життям

У своєму слові в перший навчальний день, 1 вересня 2016 року, Предстоятель закликав студентів Київських духовних шкіл з особливим терпінням і увагою до себе пізнавати істину. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Ви починаєте новий навчальний рік, і головне завдання, яке стоїть перед вами — пізнавати істину. Цією істиною для нас є Христос», — зазначив він.

Блаженніший владика підкреслив, що тільки людина, що живе з Христом і у Христі знаходить своє покликання і стає корисною для навколишнього світу.

«Якщо людина живе без Христа, вона може думати про себе, що являється корисною, але вона некорисна і шкідлива для світу», — сказав Його Блаженство.

У пізнанні істини у кожного свій шлях, який вимагає терпіння і старання не тільки в придбанні знань, але й правильного життя.

«Тоді ми наближаємося до істини, коли наше знання поєднується з нашим життям, з нашим моральним станом, — продовжив Митрополит Онуфрій. — Тому студент духовного закладу є такою людиною, яка не тільки збагачує розум, але й вчиться правильно жити, чинити вірні вчинки».

Блаженніший Митрополит Онуфрій побажав усім допомоги Господньої у цьому.

«Ви, молоді люди, є студентами духовних шкіл. А всі ми є студентами великої духовної школи — земного життя», — підсумував він.

Цього дня Предстоятель УПЦ благословив викладачів і студентів Київських духовних шкіл на початок нового навчального року. Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив молебень перед початком нового навчального року в Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 555

Залишити відповідь