Місія «Милосердя без кордонів» до 1 вересня забезпечила близько 2 тисяч школярів з зони АТО комплектами канцелярського приладдя

Гуманітарною місією, яка здійснила вже 23-ій транш допомоги потерпілим від бойових дій у східних регіонах країни, керує клірик Київської єпархії

Міжнародна гуманітарна місія «Милосердя без кордонів» здійснила благополучну доставку у зону АТО чергового – вже 23-ого – траншу допомоги. Про це повідомив керівник Місії, клірик Київської єпархії протоієрей Захарія Керстюк, передає Інформаційно-просвітницький відділ з посилання на сайт Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.

18Цього разу волонтери зосередилися на зборі канцелярського приладдя, необхідного для формування «шкільного портфелю» для дітей з прифронтової зони, які підуть до школи.

У першу чергу волонтери Місії відвідали дітей з найбільш постраждалих від бойових дій населених пунктів, зокрема, Маріїнки, Красногорівки і Новотроїцького. Загалом тут роздали 561 комплектів з канцелярським приладдям.

Разом з тим, Місія забезпечила усім необхідним для навчання сиріт з Маріїнського, Великоновоселківського та Маріупольського (№2) дитячих будинків, а також низку шкіл першої лінії оборони Волноваського району.

15На даний момент вже більше 2000 дітей отримали шкільне приладдя, і роздача продовжується. За попередніми підрахунками, придбаного приладдя вистачить на 3000 наборів, які будуть роздані дітям упродовж найближчих днів.

Крім шкільного приладдя, у своєму 23-му транші Місія доставила продукти харчування та засоби першої необхідності.

Станом на сьогоднішній день, Місія «Милосердя без кордонів» зібрала, доставила та роздала у буферній зоні Донбасу 1420 тон гуманітарної допомоги. Раніще повідомлялося, що за два роки роботи Гуманітарний центр Одеської єпархії зібрав і передав у зону збройного протистояння понад 200 тон продуктів, медикаментів, одягу, пожертвував більше 3 млн. гривень на лікування громадян України.

Просмотров: 231

Залишити відповідь