Архієреї УПЦ взяли участь в урочистостях у Молдові з нагоди канонізації святителя Гавриїла (Бенулеску-Бодоні) (відео)

Новопрославлений ієрарх певний час перебував на Київській митрополичій кафедрі

3 вересня 2016 року, на запрошення Предстоятеля Православної Церкви Молдови, Митрополита Кишинівського і Молдавського Володимира, архієреї УПЦ взяли участь в урочистостях з нагоди канонізації митрополита Гавриїла (Бенулеску-Бодоні) (1746-1821). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

001Прославлення у лиці святих святителя Гавриїла відбулося за Божественною літургією в Свято-Успенському Кепріанском чоловічому монастирі, що розташований на височині Кодри в Молдові. Святкове богослужіння очолив Митрополит Кишинівський і Молдавський Володимир.

Його Високопреосвященству співслужили митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Полтавський і Новомиргородський Филип, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Банченський Лонгин, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Арцизький Віктор, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон, а також сонм архіпастирів і духовнства з Греції, Молдови, Росії та Румунії.

Митрополит Гавриїл (Бенулеску-Бодоні) був видатним ієрархом і церковним будівничім території історичної Бессарабії початку ХІХ ст. З 1799 по 1803 рік він знаходився на Київській митрополичій кафедрі.

Нагадаємо, у свято Успіння Пресвятої Богородиці у Києво-Печерській Лаврі відбулося прославлення двох святих.

Фото сайту Києво-Печерської Лаври та Вінницької єпархії

Просмотров: 1867

Залишити відповідь