У недільних школах УПЦ урочисто розпочали новий начальний рік — фоторепортаж

У першу неділю вересня, після богослужінь, учні зібралися для перших занять

4 вересня 2016 року, з благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта, розпочався новий навчальний рік у недільній школі, що діє при Свято-Покровському кафедральному соборі Луцька.

fg4QAUPq_BUУ цей день молебень перед початком нового навчального року, з благословення митрополита Нифонта, звершили ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Рустик Капауз та директор недільної школи ієромонах Ілля (Вишневський).

Після молебню усіх присутніх було окроплено святою водою, а викладачі недільної школи також показали для присутніх виставу.

Вихованці недільної школи «Лукошко» Вінницького храму святителя Луки Кримського з допомогою педагогів підготували для своїх батьків і священиків концертну програму. Клірик храму ієрей Володимир Шкулепа, який є керівником школи, провів низку змагань на знання з Біблійної історії й історії Церкви, а також спортивні конкурси. Настоятель храму протоієрей Володимир Тютенко разом з парафіянами подбали про обід та солодощі для дітей.

14237521-858058560997124-4845028841151137232-nНа відкриття нового навчального року до учнів недільної школи при храмі святого мученика Трифона міста Вінниці завітав дитячо-молодіжний хор Спасо-Преображенського кафедрального собору на чолі з керівником Наталією Кременюк. Після невеликого концерту хорового колективу, діти взяли участь у різноманітних іграх і квестах.

Юні парафіяни Свято-Воскресенського храму та храму на честь великомученика Димитрія Солунського відзначили початок нового навчального року у недільній школі відпочинком на природі. Для них було організовано пікнік, похід та ігри.

Того ж дня з нагоди початку нового навчального року для дітей міста Вишгорода у недільній школі храму святих Бориса і Гліба  був проведений День відкритих дверей.

Вчителі організували цікаві ігри і конкурси, в яких прийняли участь близько 70 юних гостей. Після обіду та солодкого столу кожна дитина отримала подарунок – книгу про життя та подвиги святих Бориса і Гліба.

Чимала кількість дітей з недільних шкіл Одеси за традицією розпочала навчальний рік за молебнем у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста. З благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела, богослужіння звершив єпископ Южненський Діодор.

У Сєверодонецьку навчальний року у недільній школі при кафедральному соборі на честь Різдва Христового розпочався молебнем, який звершив її керівник ієромонах Мелетій (Шаповалов). Після спільної молитви священномонах провів перший у навчальному році урок для учнів недільної школи.

Того ж дня у недільній школі при Свято-Духівському кафедральному соборі Херсона відбулося свято з нагоди нового навчального року. Учні помолилися разом з секретарем Херсонської єпархії протоієреєм Максимом Тарасенком, після чого найбільш старанні отримали архієрейські грамоти. На завершення свята діти, батьки і вихователі поспілкувалися за солодким столом.

Markell (1)Розпочала свою роботу і недільна школа при Київській духовній академії і семінарії. 4 вересня, після Божественної літургії в академічному храмі, духівник КДАіС архімандрит Маркел провів перше заняття для учнів.

Просмотров: 354

Залишити відповідь