Опитування: Переважна більшість українців виступає за заборону одностатевих шлюбів, розпусти на телебаченні та розповсюдження наркотиків

Згідно з результатами дослідження Аналітичного центру RATING Pro українці демонструють все більшу прихильність до консервативних моральних устоїв, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт дослідницького центру

Відповідно до результатів дослідження RATING Pro, українці протягом ‎‎2012-2016 років стали більш консервативними у своїх поглядах, а найбільшої заборони, на їх погляд, потребують доступ до легких наркотиків, одностатеві відносини, вільний продаж зброї та проституція.

1_ua_w800_h519

Негативне ставлення українців до одностатевих відносин зросло в усіх соціально-демографічних групах. Майже 70% респондентів вважають, що такі відносини потрібно повністю заборонити в Україні, 15% думають, що їх варто суттєво обмежити і лише 8% виступають проти будь-яких обмежень.

Так само негативно ставиться переважна більшість українців (майже 80%) до показу по телебаченню  фільмів еротичного характеру. Майже половина опитаних (46%) виступають за повну заборону такого теле-контенту, а 32% вважають, що його варто обмежити.

Більше половини опитаних, 53% респондентів, виступають за повну заборону проституції в Україні. Майже стільки ж українців  (52%) негативно ставляться до абортів. 25% опитуваних висловились за повну заборону абортів, а 27% — вважають, що варто їх суттєво обмежити.

Абсолютна більшість опитаних (85%) виступають за повну заборону легких наркотиків в Україні, 10% згодні на суттєві обмеження та лише 3% вважають, що потрібно не обмежувати доступ до таких речовин.

На замовлення Аналітичного центру RATING Pro опитування провела Соціологічна група «Рейтинг». Протягом 21-28 червня 2016 року було опитано 2200 респондентів в усіх регіонах України, крім АР Крим та непідконтрольної частини територій Донецької та Луганської областей. Помилка репрезентативності сягає не більше 2.1%.

Просмотров: 451

Залишити відповідь