Православні Сполучених Штатів збирають допомогу для вимушених переселенців з регіонів збройного протистояння

Митрополит Східно-Американский та Нью-Йоркський Іларіон благословив збір пожертвувань для допомоги вимушеним переселенцям, що перебувають у Свято-Успенській Святогірській Лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на synod.com

У Зверненні Його Високопреосвященства до пастви зазначається, що з початком бойових дій Святогірська Лавра, з благословення намісника митрополита Арсенія, стала приймати вимушених переселенців.

«Зараз на постійному утриманні Лаври знаходиться 200 людей, які в силу різних обставин не можуть повернутися додому. Це діти зі своїми матерями, літні жінки, інваліди, які не мають куди повернутися – їх житло зруйноване або вдома перебувати небезпечно через бойові дії», – йдеться у тексті звернення.

«У цей скорботний для наших українських братів та сестер час ми не можемо бути осторонь», – підкреслив митрополит Іларіон і закликав усіх посилити молитви про мир в Україні, а також надати посильну допомогу і провести в період до кінця жовтня збір пожертв на користь Свято-Успенської Святогірської Лаври.

Просмотров: 280

Залишити відповідь