Начальники повинні керувати не силою, а прикладом – Блаженніший Митрополит Онуфрій

10 вересня 2016 року, у день Собору преподобних отців Києво-Печерських, котрі у Дальніх печерах спочивають, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій розповів, який приклад для наслідування святі подають для начальників і підлеглих. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Святі отці, які жили в цій Лаврі і мощі яких покояться у Дальніх печерах, були один на одного схожі своєю простотою, любов’ю до Бога, своєю любов’ю до ближнього, – зазначив Предстоятель.

1Блаженніший владика пояснив це на прикладі життєвого подвигу ігумена Печерської обителі – преподобного Феодосія. «Він навчався керувати своєю братією у Спасителя: керувати не силою влади, а подаючи іншим добрий приклад, – зазначив Предстоятель. – Він був першим на молитві в храмі, був першим на послусі, виконував однакову з усіма роботу, нічим не виявляючи свого становища».

«У цьому полягає правильне начальствування, – підкреслив Архіпастир. – Не бути деспотом для підлеглих, а бути добрим прикладом, щоб вони, дивлячись на начальника, знали, як їм слід діяти в житті».

«Якщо ми є підлеглими, – продовжив Його Блаженство, – то ми повинні з любов’ю підкорятися своєму начальству і молитися один за одного. Це той шлях, який подає людині Божественне благословення і веде її до вищого спасіння на Небі».

Нагадаємо, цього дня Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію в Києво-Печерській Лаврі.

Просмотров: 585

Залишити відповідь