В єпархіях УПЦ придбали дороговартісні препарати для лікування онкохворих дітей та відвідали душевнохворих

Сумська єпархія спільно з філією Національної телерадіокомпанії України передала для лікування онкохворих дітей препарати на суму близько 700 тис. грн., а у Мукачівській єпархії молодь відвідала з подарунками пацієнтів психоневрологічного інтернату

13 вересня 2016 року у Сумах відбулося завершення VI благодійної акції «До Світлого Дня – світлі вчинки», яку ініціювали Сумська єпархія УПЦ та філії НТКУ «Сумська регіональна дирекція».

img_9592

У цей день відділенню онкогематології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні було передано дороговартісні лікарські препарати на загальну суму 682 909,12 грн. Кошти були зібрані в ході акції протягом цього року.

Від імені архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія до маленьких пацієнтів та їхніх батьків звернувся секретар єпархії протоієрей Георгій Тарабан. Він повідомив, що сума пожертв зросла і тому стало можливим закупити для пацієнтів дитячої онкогематології медичні препарати 13 найменувань для лікування важких онкологічних захворювань та ускладнень хіміотерапії. Також отець Георгій у своєму слові подякував усім, хто долучився до акції зі збору коштів.

Священик звернувся до присутніх зі словами пастирської настанови та подарував кожній дитині іконку Божої Матері «Цілителька» та солодощі. Він побажав їм Божої допомоги та укріплення сил на шляху лікування.

Декількома днями раніше, 11 вересня, з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, Іршавське молодіжне братство провело благодійну акцію «Промінь добра». Молодь відвідала людей, що перебувають у спеціалізованому психоневрологічному інтернаті міста Мукачева.

Братчики на чолі зі своїм наставником ієромонахом Агапітом (Шпиняком) підготували для пацієнтів закладу повчальну театральну сценку, після якої з вітальним словом до проживаючих в інтернаті звернувся голова братства.

На завершення молоді люди передали усім пацієнтам гостинці та відвідали хворих, які прикуті до ліжка.

Нагадаємо, минулого місяця працівники соціальних відділів Кременчуцької та Херсонської єпархій привітали дітей-сиріт з Преображенням та передали їм корисні подарунки, а у Кропивницькому надали допомогу хворим Обласної дитячої лікарні

Просмотров: 137

Залишити відповідь