Спроба розкольників тиснути на суддів не вдалася — їм не передали храм в Мнишині

Суд вдруге відмовив представникам «Київського патріархату» в їхніх претензіях на храм УПЦ в селі Мнишин на Рівненщині.

13 вересня 2016 року Житомирський апеляційний суд відмовив «УПЦ КП» в задоволенні позову про передачу права власності на Свято-Покровський храм Української Православної Церкви в селі Мнишин Гощанського району Рівненської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Житомирський апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення від 17 травня 2016 року, згідно з яким храм залишається за громадою УПЦ.

За повідомленням прес-служби єпархії, на засіданні були присутні двадцять представників «УПЦ КП» і адвокат Б. В. Януль. Намагаючись тиснути на суддів, вони вигукували політичні гасла та, за оцінкою очевидців, вели себе неадекватно.

Свято-Покровський храм в с. Мнишин
Свято-Покровський храм в с. Мнишин

Позов до Рівненського окружного адміністративного суду про передачу прав власності на будівлю церкви УПЦ села Мнишин представники «УПЦ КП» подали в березні 2016 року. На той час ними навіть не було отримано статусу релігійної громади. В травні суд виніс постанову про відмову передати їм храм. По суті був поданий позов від неіснуючої громади, права та інтереси якої не могли бути порушені.

Проте таке положення справ не влаштувало представників «УПЦ КП», і вони вирішили подати апеляційну скаргу до Житомирського апеляційного адміністративного суду, який згодом їм також відмовив.

Рішення Житомирського апеляційного адміністративного суду є черговим підтвердженням законності прав віруючих УПЦ на власні храми у випадках посягань на останні з боку розкольників. Нагадаємо, що нещодавно, 6 вересня 2016 року, Господарський суд Донецької області в Харкові остаточно визнав незаконність захоплення «Київським патріархатом» храму в Костянтинівці.

Просмотров: 341

Залишити відповідь