Ми бачимо в Україні великий потенціал — Гендиректор Міністерства туризму Ізраїлю

Збільшення туристичного потоку з України в Ізраїль, співпраця з українськими туроператорами, ЗМІ і паломницькими службами України — питання, які обговорювалися 14-15 вересня 2016 року під час офіційного візиту делегації Міністерства туризму Ізраїлю в Київ.

Генеральний директор Міністерства туризму Ізраїлю Амір Халеві, який очолив делегацію, розповів про особливості організації паломницьких поїздок на Святу Землю.

Генеральний директор Міністерства туризму Ізраїлю Амір Халеві
Генеральний директор Міністерства туризму Ізраїлю Амір Халеві

— Пане директор, в цьому році Ізраїль і Україна відзначають 25-річчя встановлення дипломатичних відносин. Як Ви можете охарактеризувати ці відносини на даний момент з точки зору розвитку туризму?

— Насамперед, хочу відзначити, що в цьому році ми святкуємо 5-річчя з моменту відміни візового режиму між Ізраїлем і Україною. У цьому році туристичний потік зріс на 13% у порівнянні з минулим роком. Ми бачимо в Україні великий потенціал у сфері туризму.

— Чи є у відносинах України та Ізраїлю щось, що заважає продуктивній роботі в цій сфері? Що Ви хотіли б змінити?

— Що стосується змін, ми прийняли рішення вкласти більше коштів на просування Ізраїлю, будемо проводити рекламні кампанії в Україні. І ми сподіваємося, що кількість українських туристів збільшиться.

— Православні паломники становлять значну частку в загальному потоці туристів, що прибувають до Ізраїлю. Є специфіка в прийомі паломників? Які труднощі ви відчуваєте у роботі з ними?

— Ми знаємо, що до нас приїжджають з усього світу, щоб хоча б один раз у житті побувати на Святій Землі. Для нас це дуже важливо і ми відповідально підходимо до роботи з паломниками, навчаємо гідів для прийому екскурсійних груп.

— У нас є досвід успішного співробітництва з київським представництвом Міністерства туризму Ізраїлю. Мені знайомий дуже високий рівень роботи під час прес-турів. Це результат внутрішнього досвіду Ізраїлю, або цей досвід запозичений ззовні?

— Міністерство туризму кілька років вдосконалювало цей процес і насамперед це стосується кваліфікованої підготовки туристичних гідів в Ізраїлі. Вони проходять професійне навчання протягом двох років, потім здають іспити та отримують ліцензію на проведення екскурсій, в тому числі і з групами журналістів. Ми провели спеціальне дослідження і знаємо, що туристи дуже задоволені роботою гідів в Ізраїлі.

— У жовтні очікується масове прибуття паломників в Ізраїль. Всіх хвилює питання безпеки. Як Ви можете охарактеризувати ситуацію в Ізраїлі з точки зору безпеки на даний момент?

— У Ізраїлю великий досвід у питаннях забезпечення безпеки паломників і туристів. Зараз багато країн, зіштовхуючись з терором, звертаються до Ізраїлю за досвідом у сфері безпеки. Ми будемо продовжувати робити ту ж роботу по забезпеченню безпеки, сподіваємося, що цей сезон буде спокійним.

— При перетині ізраїльського кордону дуже часто паломників з України затримують для додаткової співбесіди. Це призводить до збою в програмі поїздки для всієї групи. Чи можна боротися якось із цією ситуацією?

— Ми знаємо про цю проблему, і намагаємося поліпшити ситуацію. Ви ж знаєте, в Ізраїлі це ще пов’язано з питаннями безпеки. Ми сподіваємося, що найближчим часом ситуація зміниться.

— Якими Ви бачите відносини наших країн у найближчому майбутньому в сфері туристичного бізнесу?

— Ми оптимістично дивимося на український ринок, саме тому ми приїхали з візитом в Україну. Ми плануємо збільшити бюджет на маркетинг, у Києві працює чудова команда Міністерства туризму Ізраїлю — Лариса Самойлович і Ганна Серокурова. Ми продовжимо інвестувати в популяризацію Ізраїлю в Україні, і впевнені, що всі ці зусилля принесуть результати.

Розмовляв Олександр Ворсін, Паломницький центр УПЦ

Просмотров: 331

Залишити відповідь