Під час візиту до Японії архієрей УПЦ зустрівся з Предстоятелем Японської Автономної Православної Церкви

Паломники з України на чолі з митрополитом Лукою помолилися за мир в Україні на могилі святого рівноапостольного Миколая Японського

З 8 по 16 вересня 2016 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука разом з представниками єпархії з паломницьким візитом відвідали Японію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Запорізької єпархії.

Свій візит до Токіо паломники розпочали з відвідування могил святого рівноапостольного Миколая (Касаткіна), архієпископа Японського, та ієрархів Японської Церкви митрополита Сергія (Тихомирова), Феодосія (Нагасіми) та єпископа Миколая (Кііци Оно).

На кладовищі перед місцем захоронення святого рівноапостольного Миколая Японського було звершено молебень, під час якого паломники піднесли молитви за мир в Україні.

2

У будівлі при головному храмі Японської Автономної Православної Церкви на честь Воскресіння Христового митрополит Лука разом з іншими паломниками мав зустріч з Високопреосвященнішим митрополитом Токійським і всієї Японії Даниїлом – предстоятелем Японської Автономної Православної Церкви.

У своєму слові митрополит Даниїл відзначив, що незважаючи на географічну віддаленість України від Японії, він спостерігає за подіями, які в ній відбуваються, та молить Бога, аби по молитвах Цариці Небесної та святого рівноапостольного Миколая припинився збройний конфлікт на українській землі.

У свою чергу владика Лука розповів Високопреосвященнішому Даниїлу про історію, святих, соціальну та гуманітарну діяльність Запорізької єпархії, а також про місіонерські дні в недільних школах, присвячені Миколаю Японському.

Просмотров: 802

Залишити відповідь