Блаженніший Митрополит Онуфрій: Людина повинна бути постійною в молитві

Святі Іоаким і Анна молилися більше 50-ти років і вимолили у Бога величезний Дар.

Про це сказав Предстоятель у своїй проповіді в день Різдва Пресвятої Богородиці, 21 вересня 2016 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні, святкуючи великий день Різдва Пресвятої Богородиці, ми навчаємося тому, що людина повинна бути постійною у своїй молитві», — зазначив Предстоятель.

Чого б людина не просила у Бога, вона повинна бути терплячою.

«У нас в житті є багато проблем, питань, в яких ми хотіли б, щоб Бог нам допоміг, і ми часто молимося і просимо Бога про це. Але при цьому іноді думаємо, що ось сьогодні помолюся, а завтра вже «кошик розставлю» і отримаю дар. Не так буває», — підкреслив Його Блаженство.

За його словами, «чим більше за своїм духовним змістом те, що ми просимо, тим більш терпляча, більш старанна і довготривала повинна бути молитва».

Згадуючи історію про те, як довго святим і праведним Іоакиму і Анні довелося просити у Бога собі потомство, Блаженніший владика зазначив: «вони молилися більше 50-ти років і вимолили у Бога величезний Дар, сподобилися такої честі, як ніхто з земнородних».

«Бог почув їхні молитви. Праведна Анна зачала і народила Преблагословенну Діву Марію — Ту, яка стала вмістилищем Невмістимого Бога, Ту, яка стала вищою за всіх святих, яка своїм смиренням схилила Небо до землі».

Просмотров: 623

Залишити відповідь