У ВРЦіРО закликають парламентарів скоригувати Податковий кодекс — підтримати законопроект №5050

Нинішня ситуація загрожує паралізувати усю доброчинну діяльність релігійних організацій.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає парламент підтримати законопроект № 5050, який усуває низку неточностей у Податковому кодексі щодо неприбуткового статусу релігійних організацій.

Відповідні звернення Головуючий у ВРЦіРО Валерій Антонюк спрямував 20 вересня 2016 року до керівництва Верховної Ради, профільного Комітету та депутатських фракцій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділу УПЦ з посиланням на Інститут релігійної свободи.

У своїх зверненнях Рада Церков звертає увагу на загрозливу ситуацію, пов’язану з некоректними вимогами підпункту 133.4.1 Податкового Кодексу до релігійних організацій, які в розумінні податкових інспекторів можуть трактуватися як заборона будь-якої добродійної діяльності та милосердя на користь членів релігійної організації.

Іншою проблемою є необхідність перереєстрації статутів всіх зареєстрованих релігійних організацій (біля 35 тисяч) до кінця 2016 року як умова збереження їх неприбуткового статусу.

“Законопроект № 5050, розроблений за участі парламентських і громадських експертів, членів Комітету та представників Ради Церков, усуває неточності Податкового кодексу, враховуючи специфіку релігійних організацій (можливість здійснювати добродійність і милосердя на користь одновірців) та значною мірою вирішує проблему їх загальної перереєстрації”, – наголошує ВРЦіРО.

У пояснювальній записці до законопроекту № 5050 автори законодавчої ініціативи зауважують, що “відповідні державні органи фізично не спроможні здійснити перереєстрацію змін до статутів (положень) релігійних організацій у визначений строк”, тобто до 1 січня 2017 року. На їх переконання, “нинішня ситуація загрожує паралізувати усю доброчинну діяльність релігійних організацій”, чому мають запобігти пропоновані зміни.

Просмотров: 707

Залишити відповідь