У Конотопі радикали влаштували замах на представників місцевої громади УПЦ

На попередньо домовленому місці проведення форуму “Спілки православних жінок України” представники Служби Безпеки України знайшли вибуховий пристрій

22 вересня 2016 року, у храмі на честь Всіх Святих у місті Конотоп відбувся форум Всеукраїнської громадської організації «Спілка православних жінок» на тему «Сім’я і суспільство». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Конотопської єпархії.

У заході взяли участь керуючий єпархією єпископ Роман та уповноважений з питань захисту прав віруючих єпархії протоієрей Олексій Родіонов. Свої доповіді виголосили голова організації Коваленко О. В. та гості із регіонів України.

Проте проводити захід планувалось спочатку у Центральному будинку культури міста – на що міський голова, член ВО «Свобода», Семеніхін А.Ю. дозволу не дав. Тому громадська організація домовилась проводити форум у приміщенні Конотопської філії Європейського університету. Тут, з 11:00 розпочалась реєстрація учасників, яка мала б тривати впродовж години.

Приблизно у цей час до будівлі прибули 15 радикально налаштованих молодиків – представників цивільного полку «Азов» та козацтва Конотопа. Вони зайняли місця всередині актової зали та блокували відкриття заходу. Більше того, радикали неодноразово заявляли, що вони ведуть боротьбу проти Московської церкви та будуть змушувати силою ходити до «Київського патріархату».

За 15 хвилин на місце події прибули представники СБУ, які повідомили про замінування будівлі та завдяки оперативним слідчим діям знайшли вибуховий пристрій.

Та, незважаючи на це, у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 259 статті Кримінального Кодексу України: “Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками карається штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років”.

Згодом прес-службі єпархії стало відомо, що провокації стосовно учасників форуму планувалися заздалегідь.

ВГО «Спілка православних жінок» була створена у Дніпрі у квітні 2010 року. У липні 2011 організація почала співпрацювати з Синодальним відділом у справах сім’ї УПЦ. Сьогодні «Спілка православних жінок» має представництва в 20 областях України. Головною метою організації є подолання духовної кризи в суспільстві, об’єднання ідейних, людських та організаційних ресурсів для відродження і утвердження моральних цінностей, вкорінених у православній вірі.

Просмотров: 893

Залишити відповідь