Відбулася зустріч Блаженнішого Митрополита Онуфрія  з дипломатами Швейцарії

22 вересня 2016 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своїй резиденції у Києво-Печерській Лаврі прийняв групу послів Швейцарської Конфедерації в регіоні СНД та представників Міністерства закордонних справ цієї країни на їх прохання. На зустрічі також був присутній співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ С.М. Бортник.

Темою розмови став стан державно-церковних стосунків в Україні та роль Української Православної Церкви в сучасному українському суспільстві.

12Блаженніший Митрополит Онуфрій наголосив, що першочерговим завданням Церкви є навчання вірних заповідям Божим та моральним чеснотам – чесності, працелюбності, любові до Бога і ближніх. Предстоятель УПЦ також зауважив, що спільно з державою Церква працює на благо країни. Зокрема, на сьогодні Українська Православна Церква залишається основною ланкою, що єднає мешканців охоплених війною східних регіонів держави з жителями решти території України. Церква докладає чимало зусиль для того, щоб зберегти єдність України – сказав Блаженніший владика.

Торкаючись теми міжконфесійних відносин у державі, Предстоятель зазначив, що Українська Православна Церква є відкритою до братів і сестер у Христі, які знаходяться в розколі. Шляхи до єднання є, і вони не мають бути на догоду політичній кон’юнктурі. «Політики подекуди хибно розуміють природу Церкви, – зазначив Митрполит Онуфрій, – шлях до об’єднання Православ’я в Україні вимагає терпіння, а політичний конфлікт заважає цьому процесу».

Зустріч відбулася в дружній атмосфері. Наприкінці владика Онуфрій передав гостям пам’ятні подарунки.

Цього ж дня гості відвідали храми та печери Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 543

Залишити відповідь