Предстоятель УПЦ взяв участь у вшануванні пам’яті жертв Бабиного Яру у 75-ту річницю трагедії (оновлено)

Меморіальний захід відбувся у історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр» за участі Президента України, представників влади, почесних іноземних гостей, громадських і релігійних діячів

29 вересня 2016 року, день 75-ої річниці трагедії Бабиного Яру, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у вшануванні загиблих, що відбулося у Національному історико- меморіальному заповіднику «Бабин Яр». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Під час німецько-фашистської окупації Києва у 1941-1943 рр., за офіційними даними, в Бабиному Яру окупаційною владою було розстріляно близько 100 тис. осіб, дві третини з яких були євреями.

img_8543Разом з Його Блаженством меморіальний захід відвідали вікарій Київської Митрополії єпископ Бородянський Варсонофій та заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

На вшануванні жертв трагедії також були присутні Президент України Петро Порошенко, прем’єр-міністр України В. Гройсман, спікер Верховної Ради А. Парубій, президент Європейської ради Д. Туск, президент Германії Й. Гаук, президент Угорщини Я. Адер, а також інші представники державної влади, високоповажні гості, громадські та релігійні діячі.

Під час меморіального заходу голова держави виступив зі словом, після чого до присутніх також звернулися почесні іноземні гості.

Пам’ять жертв трагедії була вшанована хвилиною мовчання.

Наприкінці заходу відбулася жалобна хода до меморіалу «Бабин Яр. Жертвам голокосту євреїв».

1475146082-8028Того ж дня в храмі “Всіх скорботних Радість”, що знаходиться в урочищі Бабин Яр, була звершена панахида за упокій всіх невинно убієнних киян у роки війни.

Настоятель храму протоієрей Сергій Темнік зазначає, що місце трагедії в Бабиному Яру – це місце загибелі сотень тисяч невинних людей – євреїв і багатьох православних віруючих, зокрема, священиків, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на Центр інформації УПЦ.

«Місце, де були вбиті сотні тисяч невинних людей – це особливий світ, який зберігає таємницю людського страждання і смерті. Важливо не допустити повторення геноциду єврейського, українського чи інших народів. Пам’ять про цю трагедію повинна навчити людей жити в злагоді, прагнути до миру. Не можна допустити, щоб ті страшні часи повернулися », – сказав священик.

Він також розповів, що храм в Бабиному Яру було названо на честь ікони «Всіх скорботних Радість» саме тому, що в день її пам’яті в цьому урочищі фашисти розстріляли архімандрита Олександра (Вишнякова).

Нагадаємо, храму у Бабиному Яру неодноразово підпалювали.

Просмотров: 1308

Залишити відповідь