Благодійний відділ Кафедрального собору УПЦ повідомив про масштабну соціальну діяльність за останній місяць

Зокрема, волонтери Кафедрального собору регулярно надають допомогу Київському військовому клінічному шпиталю

29 вересня 2016 року, з благословення єпископа Бородянського Варсонофія, соціальний відділ Воскресенського кафедрального собору УПЦ, два відвідав санаторії у Пущі-Водиці, у яких перебувають вимушені переселенці зі східних областей України.

Всього у двох закладах наразі проживає 150 осіб, з них 40 – діти. Працівники соціального відділу передали їм від громади собору партію нового одягу та взуття та продукти харчування.

24 вересня соціальний відділ собору відвідав та надав допомогу пацієнтам психоневрологічної лікарні №1 м. Києва. Допомогу у вигляді продуктів харчування та одягу отримали на цей раз пацієнти жіночого відділення 8-го корпусу лікарні.

Тут проходять лікування 70 жінок з порушеннями психіки.

Діяльність за напрямом допомоги нужденним Кафедральний собор здійснює регулярно. Окрім санаторіїв для переселенців у Пущі-Водиці, працівники відділу опікуються також організацією інвалідів «Єдність», регулярно надаючи центру продовольчу та речову допомогу.

Останній такий візит представники собору нанесли організації 17 вересня цього року. На зустрічі з директором об’єднання вони обговорювали проблеми інвалідів та мод живості подальшої співпраці та допомоги з боку громади собору.

Об’єднання інвалідів «Єдність» налічує на обліку 385 осіб з порушеннями здоров’я, з яких 25 – діти.

А у червні, з благословення єпископа Бородянського Варсонофія, було організовано паломницьку поїздку для 27 сімей, у яких є люди з обмеженими можливостями. Тоді ці люди відвідали святі місця Чернігова, Козельця та Данівки.

Також соціальний відділ надає опіку та підтримку дитячим будинкам та притулкам.

У серпні представники кафедрального собору відвідали Дім дитини у місті Боярка та Київський центр соціально-психологічної реабілітації дітей №1. Діти отримали настільні розвиваючі ігри, новий одяг та солодощі.

Як повідомлялося раніше, благодійний відділ Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового також нещодавно відвідував поранених воїнів АТО у Головому військовому клінічному госпіталі Києва та періодично надає продуктову та речову допомогу нужденним пенсіонерам у галереї «Соборній»

Просмотров: 261

Залишити відповідь