Митрополит Кам’янець-Подільський Феодор: Радість тих, хто захоплює храми, – радість розбійників. Вона не від Бога (відео)

У своїй проповіді під час урочистостей з нагоди престольного свята кафедрального собору Тернополя митрополит Кам’янець-Подільський та Городоцький Феодор розповів чого прагнуть і чому радіють справжні християни на відміну від тих, хто ворогує проти Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

dsc_0229-683x1024
Митрополит Феодор

Розповідаючи про приклад подвигу святих Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії – покровительок тернопільського кафедрального собору – Преосвященний владика звернув увагу на те, що в житті християнина на зміну випробуванням завжди приходить радість.

Однак ця радість відрізняється від тієї, якою радіють кривдники християн.

Його Високопреосвященство навів у приклад сумнозвісні випадки, коли особи, які борються з Православною Церквою, радіють, що відібрали у неї храм. «Це – радість розбійників, яким вдалося зробити щось погане, пограбувати, досягти певної егоїстичної мети, – підкреслив архієрей. – Це не Божа радість».

Православні ж люди, навпаки, радіють тому, що їм вдалося побудувати храм, прикрасити його, привернути душу, яка кається, до Христа. «Справжня радість може бути тільки у дітей Божих. Справжня радість іде від благодаті Божої, а не від тієї агресії, насильства і неправди, яку творять люди», – зауважив митрополит Феодор.

Нагадаємо, на Рівненщині віряни УПЦ за рік збудували новий храм, а захоплена розкольниками церква пустує.

Більше відео про святкування престольного свята у Тернополі на каналі Інформаційно-просвітницького відділу в мережі YouTube.

Просмотров: 655

Залишити відповідь