У День усиновлення клірики УПЦ молилися з вихованцями дитячих інтернатів (відео)

Архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим відвідав обласну школу-інтернат на Луганщині, а на Полтавщині клірик Кременчуцької єпархії звершив молебень за дітей та батьків

30 вересня 2016 року, у день пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії та День усиновлення, архієпископ Северодонецький і Старобільський Никодим відвідав вихованців Луганської обласної школи-інтернату.

У молитовній кімнаті закладу архієрей звершив молебень святим, котрі є покровителями вихованців інтернату – свв. мцц. Вірі, Надії та Любові. Його Високопроесвященство привітав колектив та вихованців закладу зі святом та побажав усім виховувати у собі головні християнські чесноти – віру, надію та любов.

Після концерту, влаштованого з нагоди свят, діти отримали солодощі від єпархії, а колектив – у дар від архієпископа Никодима ікону Божої Матері.

Молитовно відзначили цей день і у Лубнах Полтавської області. За ініціативою служби у справах дітей виконкому міської ради, клірик Кременчуцької єпархії благочинний Лубенського округу протоієрей Іоанн Кармазенко звершив молебень у храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці.

Після молитви за батьків та дітей отець Іоанн благословив усіх присутніх та побажав, щоб щедрість та милосердя людських душ заради спасіння дітей примножувалася з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидала їх серця.

Також цими днями клірик Кіровоградської єпархії ієрей Димитрій Літвінов відвідав школу-інтернат у смт. Завалля Гайворонського району. Напередодні Дня працівника освіти священик привітав та благословив колектив і вихованців закладу, а також побажав їм допомоги Божої у справі, яку вони роблять.

У своєму вітальному слові отець Димитрій підкреслив: «У Ваші руки батьки віддають своє найдорожче – своїх дітей, їхні душі, з яких ви будете ліпити, формувати і шліфувати зрілу та досконалу людину, яка створена за образом і подобою Божими. І головним Вашим завданням поряд з навчанням повинно бути і виховання дитини так, щоб вона не втратила цього образу і подоби Божої»

Просмотров: 93

Залишити відповідь