На розгляд Верховної Ради винесено ще один антицерковний законопроект

Слідом за ініціативою В. Єленського №4128 про легалізацію церковного рейдерства, на розгляд українського парламенту винесено черговий дискримінаційний Проект Закону про особливий статус для релігійних організацій, що, буцімто керуються з держави-агресора

5 жовтня 2016 року, Комітет з питань культури і духовності Верховної Ради України погодив винесення законопроекту № 4511 «Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, яка визнана Верховною Радою України державою-агресором» на розгляд народних депутатів парламенту. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Даний Проект Закону був зареєстрований 22 квітня цього року. Його ініціатори – 13-ть депутатів ВРУ, у тому числі Петренко О. М., Бригинець О. М., Левус А. М. – пропонуються встановити особливий статус для релігійних організацій, що, буцімто керуються з Росії. Такі організації, вважають нардепи, мають укладати з державними органами договори. Інакше – їх можуть заборонити.

Заангажована ініціатива, свідомо скерована проти Української Православної Церкви, на тлі лобіювання інтересів «Київського патріархату», неодноразово піддавалася критиці. Зокрема, Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції зробив висновок, що запропонований законопроекту містить ознаки дискримінації за релігійною ознакою. Про це також відзначав у своєму коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов.

Слід зазначити, що і під час теперішнього голосування у профільному комітеті деякі з нардепів виступили за доопрацювання Проекту Закону №4511 і утрималися віддати свій голос за його погодження.

Нагадаємо, голова ВЗЦЗ УПЦ повідомив європейські міжнародні організації про позицію Церкви щодо законопроекту №4511.

Просмотров: 2029

Залишити відповідь