ВР спровокує релігійні конфлікти по всій Україні, проголосувавши за законопроект 4128 (відео)

Якщо, наприклад, на Західній Україні будуть захоплювати храми УПЦ, то в Центральній та Східній Україні будуть захоплювати за тією ж самою схемою храми «УПЦ КП».

Про це сьогодні під час прес-конференції в ІА «Українські новини» заявив голова Синодального юридичного відділу Української Православної Церкви протоієрей Олександр Бахов, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Цей закон загострить конфлікти, які вже є на сьогоднішній день. А також буде породжувати нові конфлікти в країні», — підкреслив протоієрей Олександр.

Він звернув увагу на те, що якщо цей законопроект буде прийнятий, його перш за все буде апробовано на Українській Автокефальній Православній Церкві.

«Тоді вони зможуть молитися в Андріївській церкві тільки у складі «УПЦ КП», — зазначив юрист. — Тому що у разі прийняття законопроекту можливі захоплення храмів не тільки УПЦ, а і УАПЦ. Наскільки мені відомо, є певні суперечки щодо храмових споруд між Римо-Католицькою Церквою та Греко-Католицькою».

Нагадаємо, що 6 жовтня на розгляд парламенту буде винесений законопроект 4128 яким пропонується внести зміни в статтю 8 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» (щодо зміни релігійними громадами підлеглості). Головне науково-експертне управління ВР порекомендувало депутатам не приймати цей законопроект.

За словами голови Синодального юридичного відділу УПЦ, прийняття законопроекту спровокує порушення балансу рівності розповсюдження по Україні релігійних громад. «Якщо, наприклад, на Західній Україні будуть захоплювати храми УПЦ, то в Центральній та Східній Україні будуть захоплювати за тією ж самою схемою храми «УПЦ КП». На сході України почнуть захоплювати храми УГКЦ. Таким чином, це призведе до непередбачуваних наслідків», — наголосив він.

На переконання протоієрея Олександра Бахова, потреби в негайному порядку приймати цей законопроект немає.

«І я звертаюсь до народних обранців, щоб вони не голосували за цей законопроект, щоб він був знятий з порядку денного. На даний момент є набагато важливіші проблеми, які потребують вирішення. Незрозуміло чому саме сьогодні виникла така необхідність — забезпечити право зміни підлеглості, якщо це право і без того використовувалося і забезпечувалося до цього часу».

Нагадаємо, 5 жовтня 2016 року духовенство та віряни Української Православної Церкви молилися, щоб Господь напоумив народних депутатів не ставати знаряддям антирелігійної боротьби.

Просмотров: 794

Залишити відповідь