Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію в день престольного свята в столичному храмі на Пріорці (фото)

Предстоятель з нагоди престольного свята нагородив церковними нагородами настоятеля та духовенство храму, ктіторів та вірян.

14 жовтня 2016 року, у день свята Покрови Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в храмі Покрова Пресвятої Богородиці на Пріорці в Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Феодосійський і Керченський Платон, вікарії Київської Митрополії єпископ Боярський Феодосій, єпископ Васильківський Миколай, а також духовенство міста.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після відпусту був звершений хресний хід навколо храму, після чого Блаженніший владика окропив вірян святою водою.

dsc_8273Предстоятель з нагоди престольного свята нагородив церковними нагородами настоятеля храму протоієрея Костянтина Пилипчука, почесного настоятеля храму протоієрея Бориса Удовенка, духовенство, ктіторів та вірян.

Напередодні, 13 жовтня, під час всенічного бдіння, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, єпископ Боярський Феодосій вручив благословенні грамоти співробітникам і трудівникам приходу.

Всенічне бдіння Предстоятель очолив в Свято-Миколаївському соборі Покровського жіночого монастиря столиці.

 

Просмотров: 2185

Залишити відповідь