Предстоятель УПЦ обговорив з Послом США церковно-державні та міжконфесійні відносини в Україні

19 жовтня 2016 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій в своїй резиденції в Києво-Печерській Лаврі зустрівся з послом США в Україні пані Марі Йованович, яку супроводжували співробітниця посольства Ребекка Фармер та перекладач Володимир Пасічник. У зустрічі також взяв участь заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель привітав пані Посла з початком її дипломатичної місії в Україні. Під час бесіди була обговорена ситуація у сфері церковно-державних та міжконфесійних відносин в нашій країні.

Серед іншого, було згадано про Звіт Державного департаменту США про стан релігійної свободи в Україні за 2015 рік, де констатуються факти порушень прав віруючих УПЦ. Американському дипломату також була представлена позиція Церкви щодо скандальних та суперечливих законопроектів №4128 і №4511, які знаходяться на розгляді у Верховній Раді, і в разі прийняття яких можуть виникнути серйозні проблеми в релігійному середовищі України.

На завершення зустрічі Блаженніший Митрополит Онуфрій подарував американським дипломатам пам’ятні подарунки.

Раніше повідомлялося, що 26 вересня єпископ Боярський Феодосій взяв участь у вітальній зустрічі з новим послом США в Україні.

Просмотров: 770

Залишити відповідь