На Рівненщині громаду вірян УПЦ виганяють з села

Прихильники “УПЦ КП” відібрали у селян храм та ще й намагаються позбавити пристосованого приміщення

У селі Судобичі Дубенського району Рівненської області, де “Київський патріархат” захопив храм, місцеві парафіяни продовжують проводити богослужіння в одному з сільських будинків. Про повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Захоплення храму на честь святих безсрібників Косми і Даміана села Судобичі відбулося 11 вересня 2014 року.

15079188420_c6e881d57e_oПроте віруючих УПЦ намагаються позбавити і пристосованого приміщення. «З хати також нас стараються вигнати наші сусіди – так звані християни «Київського патріархату». Вони кожного тижня пишуть заяви в поліцію в зв’язку з тим, що наш священик, згідно тільки їхнім твердженням, розповсюджує пропагандистку літературу», – розповідає парафіянка Марія Жак, правнучка чоловіка, якому належав будинок.

Ієрей Олександр Кардаш, настоятель парафії, зазначає, що наклепницькі звинувачення  поширює серед селян незначна група прихильників “УПЦ КП”, які мають на меті виселити його з родиною з Судобичів. “Агітувати – вони агітують за “Київський патріархат”, але до церкви після захоплення ходить лише 5 осіб. Усі інші парафіяни, котрі раніше постійно відвідували богослужіння в храмі, зараз змушені молитися в хаті”, – говорить священик.

Органи місцевого самоврядування підтримують агресивно налаштованих до УПЦ активістів, які відкрито пропагують ненависть до Церкви в Судобичах. Цього літа на сході села вони постановили відібрати земельну ділянку у священика, який юридично є законним її власником.

Просмотров: 1257

Залишити відповідь