Триває активна співпраця священнослужителів Української Православної Церкви та Державної пенітенціарної служби

За тиждень, що минув, клірики різних єпархій УПЦ освятили приміщення регіонального управління ДПтС, благословили новопризначених пенітенціаріїв і взяли участь у засіданні Спостережної комісії при виправній колонії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

21 жовтня 2016 року благочинний храмів Вінницького району архімандрит Дорофей (Маркевич) взяв участь у черговому засіданні Спостережної комісії при виправній колонії №81 смт. Стрижавка, що на Вінниччині.

Комісія розглянула можливість умовно-дострокового звільнення декількох засуджених, а також вивчила умови проживання і праці у виправному закладі.

У прес-службі Вінницької єпархії нагадують, що на території Стрижавської колонії існує православний храм, де регулярно звершуються богослужіння та здійснюється душпастирська робота із ув’язненими.

На прохання начальника пенітенціарної служби Солонянського району Дніпропетровської області Дубовика Д.М. клірики Кам’янської єпархії: благочинний Солонянського округу протоієрей Іоанн Богатчук і протоієрей Сергій Махота звершили освячення будівлі управління пенітенціарної служби.

Тиждень тому клірик Харківської єпархії ієрей Олександр Рибачук взяв участь в урочистому заході з нагоди складення присяги новопризначеними співробітниками управління Державної пенітенціарної служби України.

На урочистому заході, який відбувся на базі Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва», також були присутні керівництво управління ДПтС України в Харківській області та начальники установ виконання покарань, ветерани пенітенціарної служби.

Священик благословив новоприйнятий персонал і окропив службовців святою водою.

Раніше повідомлялося, що священики УПЦ ззвершили таїнство вінчання та богослужіння в пенітенціарних установах.

Просмотров: 244

Залишити відповідь