Блаженніший Митрополит Онуфрій: Любов змінює людину

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій під час недільної проповіді у новоосвяченому храмі на честь Всіх святих в Умані.

Предстоятель нагадав пастві, що диявол намагається відвернути людину від вічного життя, даючи їй хибні поняття про спасіння та Церкву і спокушаючи осуджувати інших.

«Зараз модно, будучи гіршим від усіх, у інших тикати пальцем і казати: це такий, а той – недобрий, а той – ще гірший. Це не по-християнські, – сказав Архіпастир. – По-християнськи – слід на себе подивитися, визначити свої недоліки».

Про себе людина може з точністю сказати, хто вона є, а про ближнього – ні, тому що судить по обличчю, яке не завжди відповідає тому, що знаходиться всередині.

«Те, що в людині – знає тільки один Бог, і сама людина може в це вникнути, інші ж не можуть про це знати, – пояснив Предстоятель. – Тому не слід іти за духом цього світу, а треба терпіти один одного, які ми є: дуже добрі, менше добрі, недобрі, дуже недобрі – все рівно терпіти».

Терпіння – наголосив Архіпастир – це є перша форма любові, а любов веде людину до виправлення. «Коли ми терпимо один одного, то Бог серед нас, і Він виправляє того, хто впав, хто спотикнувся – підтримає. Це є золоте правило життя».

Господь сказав в Євангелії: Терпінням спасайте душі ваші (Лк. 21:19).

«Терпи Бога – що Бог попускає – терпи себе самого, і терпи ближнього, який він є; і тим ми спасаємо себе і допомагаємо спастися тим, хто навколо нас», – наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 682

Залишити відповідь