Вітальний адрес Предстоятеля УПЦ учасникам Всеукраїнської конференції єпархіальних відділів у справах сім’ї

ОРГАНІЗАТОРАМ ТА УЧАСНИКАМ
ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ КЕРІВНИКІВ І СПІВРОБІТНИКІВ
ЄПАРХІАЛЬНИХ ВІДДІЛІВ У СПРАВАХ  СІМ’Ї
УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ  

Ваше Високопреосвященство,
всечесні отці, дорогі брати та сестри!

Святий апостол Іоанн Богослов у книзі Одкровення називає Церкву Христову  «нареченою Агнця» (Одкров. 21:9), бо Церква  викуплена дорогоцінною Його Кров’ю «як непорочного і пречистого Агнця» (1Пет. 1:19). Після причастя Тіла і Крові Христових чистими стають на рушник молодята, щоб у Таїнстві вінчання стати одним цілим, але не всі, на жаль, впродовж земного життя зберігають безцінні скарби Божі: любов Господа та любов один до одного.

На учасників конференції покладена відповідальна місія — після повернення додому розповісти українському суспільству, що традиційна родинна мораль споконвіку була міцною опорою Христової Церкви та запорукою успішного розвитку Держави. Проте, у сучасному світі відбувається підміна істинної християнської моделі сім’ї іншою, яка спонукає молодь шукати у шлюбі отримання порочних задоволень. Наслідком цього є масові розлучення, сирітство, неповага до батьків, аборти, сурогатне материнство та аморальний спосіб життя членів сім’ї.

Тому робота над укріпленням традиційних сімейних цінностей та захистом людської особистості є особливо актуальною сьогодні. Підтримка духовно-морального стану української родини є одним з основних напрямків діяльності Української Православної Церкви. Нашим пріоритетним завданням є утвердження інституту сім’ї в нашій Державі. В умовах тотального падіння духовності Церква відстоює та захищає моральні принципи всіма доступними засобами.

Маю велику надію на те, що з допомогою Божою наша спільна праця принесе втішні плоди, адже гарантом стабільності Держави є традиційна православна родина, яка ґрунтується на заповіданих нам Христом словах: «…залишить чоловік батька свого і матір і приліпиться до жінки своєї, і будуть обоє єдиною плоттю. Тож вони вже не двоє, а плоть єдина. Отже, що Бог поєднав, того людина хай не розлучає» (Мф.19:5-6).

Вітаю організаторів та учасників конференції і молитовно бажаю вам сили та натхнення, щоб проповідь християнських чеснот у цей складний час стала запорукою міцності християнських сімей та принесла мир у наші домівки та країну!

Закликаю на всіх Боже благословення.

+ОНУФРІЙ,
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

31 жовтня 2016 р.

м. Київ

Просмотров: 141

Залишити відповідь