Тюремне духовенство УПЦ провело конференцію у Дніпрі та відвідало ув’язнених на Закарпатті та Херсонщині

У форумі, організованому Дніпропетровською єпархією, взяли участь представники Державної пенітенціарної служби України

31 жовтня 2016 року, у Дніпропетровській єпархії відбулася конференція, присвячена питанням пастирського служіння у в’язницях.

Відкриваючи захід, митрополит Дніпропетровський та Павлоградський Іриней звернувся до присутніх зі словами настанови. Після цього відбулося нагородження тих, хто здійснює пастирське та волонтерське служіння у місцях позбавлення волі. Окремо було відзначено Центр соціальної адаптації «Преображення».

Благодійна організація «Центр соціальної адаптації – Преображення» майже десять років співпрацює з пенітенціарними установами Дніпропетровщини та Дніпропетровською єпархією УПЦ. У серпні її керівника, протоієрея Валентина Дорощука, Державна пенітенціарна служба України нагородила нагрудним знаком «Честь та гідність»

У ході проведення форуму порушувались питання взаємодії Державної пенітенціарної служби України з єпархіальними відділами з пастирського служіння в місцях позбавлення волі, духовенством та волонтерськими організаціями.

У конференції взяли участь службовці ДПтС  і духовенство Дніпропетровської та Кам’янської єпархій.

3 листопада 2016 року, у переддень свята Казанської ікони Богородиці, священнослужителі Мукачівської єпархії відвідали ув’язнених Ужгородського управління виконання покарань №9.

Кожному, хто утримується в установі, священики роздали подарунки, засоби гігієни та предмети першої необхідності.

1Ініціював та організував благодійний захід голова Пенітенціарного відділу єпархії настоятель храму на честь святої великомучениці Анастасії Узорішительниці, розташованого на території закладу, протоієрей Володимир Гуй.

Разом з ним ув’язнених відвідали клірики Мукачівської єпархії протоієрей Василій Керецман та протоієрей Ярослав Попович.

27 жовтня 2016 року у храмі на честь ікони Божої Матері «Несподівана Радість» при УВП№90 клірики Херсонської єпархії звершили Божественну літургію, за якою багато засуджених посповідалися та прийняли Святе Причастя.

Просмотров: 255

Залишити відповідь