Триває паломницький візит Предстоятеля на Святу Гору Афон (оновлено)

5 листопада 2016 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відвідав афонський монастир Хіландар. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Разом з Його Блаженством за богослужінням молилися митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, а також духовенство та паломники з Української Православної Церкви.

Цього дня Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначає День свого народження.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за Україну.

3-2Хіландар – один з афонських монастирів, що займає в диптиху обителей Святої Гори 4-е місце. Хіландар духовно підтримується Сербською православною церквою, будучи однією з найбільших сербських святинь. Монастир знаходиться на північно-східній стороні Афонського півострова.

Днем раніше Предстоятель Української Православної Церкви відвідав афонський монастир Дохіар, де також молився за богослужінням і зустрівся з ігуменом архімандритом Григорієм.

Нагадаємо, 1 листопада Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій з паломницьким візитом прибув до Свято-Пантелеімонівського монастиря Святої Гори Афон.

Просмотров: 3016

1 коментар

Залишити відповідь