Провідні телеканали України розповіли про утиски православних в Угринові (відео)

Ситуація з обурливими утисками релігійної громади УПЦ і її настоятеля привернула увагу української громадськості. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Два роки тому в селі Угринів на Волині розкольники захопили Свято-Хрестовоздвиженський храм Української Православної Церкви. Тож віряни до сих пір вимушені були молитися в хаті, де мешкає священик з родиною. Але навіть це приміщення представники «Київського Патріархату» намагаються забрати, а протоієрея Росислава Сапожника разом із дружиною виселити на вулицю.

Кореспонденти каналу «НТН» та «Інтер» побували в Угринові і висвітлили ситуацію в своїх відеосюжетах.

Нагадаємо, релігійна громада «УПЦ КП» була зареєстрована в Угринові вже після захоплення храму – у листопаді 2014 року. Церковні рейдери також заявили свої претензії на будинок, у якому залишився проживати священик УПЦ та його родина. Незважаючи на те, що судовий розгляд суперечки двох громад за право на ділянку землі під будинком священика лише тривав, влітку 2015 року розкольники зареєстрували право власності на це майно. Восени рейдери подали позов до суду на сім’ю Сапожник з вимогою виселити родину з її єдиного помешкання. На початку листопада 2016 року державні виконавці Горохівського району Волинської області планують виконати рішення суду про виселення священика УПЦ та його дружини з церковного будинку в селі Угринів.

Просмотров: 956

Залишити відповідь