Священики Рівненської та Сарненської єпархій УПЦ здійснили відспівування загиблих воїнів

На Рівненщині в останній путь провели двох військовослужбовців ЗСУ.

5 листопада 2016 року священнослужителі двох єпархії УПЦ — Рівненської та Сарненської — здійснили відспівування двох воїнів, 30-річних юнаків, уродженців Рівненщини. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

4 листопада о дев’ятій ранку відбулася церемонія прощання з бійцями біля Стели на Майдані Незалежності у Києві. Наступного дня чин похорону воїнів священнослужителі УПЦ звершили у рідних селах загиблих Сергія Кочетова та Миколи Саюка.

Військовослужбовця Миколу відспівали у Петро-Павлівському храмі села Адамівка (Березнівського району). Чин похорону з благословіння керуючого єпархією митрополита Сарненського і Поліського Анатолія звершив благочинний Березнівського благочиння протоієрей Ігор Коспа. Отцю-благочинному співслужили клірики міста Березно та настоятелі навколишніх сіл.

Сергія поховали у рідному селі Студінка (Дубенського району). З благословіння митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія панахиду звершували одразу декілька кліриків першого та другого Дубенських благочинь, яку очолив благочинний першого Дубенського благочиння митрофорний протоієрей Анатолій Богданов. Заупокійну літію відслужив настоятель парафії протоієрей Петро Бас.

Просмотров: 538

1 коментар

  1. Господи, помилуй! Царство небесне і вічна пам’ять всім людям, які загинули на теренах Київської Русі-України за останні кілька років. Військо Боже – Військо Вічне!

Залишити відповідь