В Рівненській ОДА вводять в оману громадськість: більшість відспівувань загиблих воїнів здійснюють священики УПЦ, а не розкольники

Про це йдеться у зверненні керуючого Рівненською єпархією УПЦ митрополита Варфоломія.

Чин поховання військовослужбовців ЗСУ, які трагічно загинули за минулі два роки на сході України здійснювали священнослужителі УПЦ, оскільки загиблі в основному являлися парафіянами Української Православної Церкви, зазначив владика. Цей факт намагаються ігнорувати в Рівненській ОДА.

Митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій направив звернення до голови РОДА, у якому висловив своє занепокоєння тим, що на громадські заходи запрошують розкольницьких «священиків» із «Київського патріархату» та ігнорують представників Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

У своєму зверненні до голови Рівненської обласної державної адміністрації митрополит Варфоломій зокрема зазначив: «04 листопада 2016 року до обласного центру на прощання привезли двох військовослужбовців, котрі загинули у зоні АТО. На заупокійну панахиду запросили очільника УПЦ КП на Рівненщині,  в той час, коли загиблі військовослужбовці Сергій Кочетов та Микола Саюк були прихожанами Української Православної Церкви і були поховані 05 листопада 2016 року священиками УПЦ у с. Адамівка Березнівського району та с. Студінка Дубенського району».

Ми писали про те, що священики Рівненської та Сарненської єпархій УПЦ здійснили відспівування загиблих воїнів 5 листопада.

За словами керуючого Рівненською єпархією, за останні два роки таких випадків було декілька, а за інформацією з благочинь Рівненської єпархії, «більшість загиблих військовослужбовців відспівують саме священики нашої церкви».

Просмотров: 514

Залишити відповідь