Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння напередодні дня пам’яті преподобного Нестора Літописця

Разом з Предстоятелем молилися ректор, викладачі та вихованці Київських духовних шкіл, які шанують преподобного Нестора як Небесного покровителя академії

8 листопада 2016 року, напередодні дня пам’яті преподобного Нестора Літописця, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Преподобний Нестор Літописець є Небесним покровителем Київської духовної академії. У день його пам’яті в духовних школах проходить урочистий річний акт.

Його Блаженству співслужили ректор КДАіС, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, ректор МДАіС, голова Учбового комітету Руської Православної Церкви архієпископ Верейський Євгеній, архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, голова Учбового комітету УПЦ єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан, а також викладачі, вихованці та гості Київський духовних шкіл в священному сані.

Завтра Предстоятель Української Православної Церкви звершить Божественну літургію у тому ж храмі. Початок богослужіння о 8:00.

Нагадаємо, минулого року Київські духовні школи відзначали 400-річчя свого існування.

Просмотров: 943

Залишити відповідь