Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив річний акт Київської духовної академії (фото)

Святковий захід відвідали архієреї УПЦ, почесні гості з інших духовних шкіл України та закордону, Міністерства освіти і науки, а також благодійники

9 листопада 2016 року, у день пам’яті преподобного Нестора Літописця, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив урочистості актового дня Київської духовної академії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього дня ранком Предстоятель УПЦ очолив Літургію з нагоди пам’яті преподобного Нестора Літописця — небесного покровителя Київських духовних шкіл

На святковому заході, що відбувся у трапезній палаті храму преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, були присутні намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, ректор КДАіС, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, ректор МДАіС, голова Учбового комітету Руської Православної Церкви архієпископ Верейський Євгеній, голова Учбового комітету УПЦ єпископ Ірпінський Климент, а також члени адміністрації, професорсько-викладацької корпорації, співробітники, студенти та вихованці, почесні гості духовних шкіл.

Акт відкрив вітальним словом ректор КДАіС, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, після чого до присутніх зі словом настанови звернувся Предстоятель Української Православної Церкви.

З доповіддю про сучасний стан Київських духовних шкіл виступив перший проректор КДА професор протоієрей Сергій Ющик.

Актову промову, присвячену дослідженню наукової спадщини архієпископа Макарія (Булгакова), виголосив професор архімандрит Сильвестр (Стойчев).

Далі слово було надано заступнику голови Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України Юрію Решетнікову. Вітаючи академію  з актовим днем він відзначив успіхи у сфері співпраці МОН з УПЦ з визнання дипломів вищих духовних навчальних закладів. Державою вже були визнані дипломи двох кандидатів богослов’я, котрі подавали пакети документів на розгляд у Міністерство. Наразі триває процес визнання решти.

Також вітальні адреси виголосили почесні гості Київської духовної академії, зокрема, ректор МДАіС, голова Учбового комітету Руської Православної Церкви архієпископ Верейський Євгеній.

Зі словом вітання виступила меценат КДАіС Тетяна Засуха.

За традицією під час урочистого акту найкращі студенти та вихованці КДАіС були нагороджені стипендіями, а викладачі, котрі відзначають особисті ювілеї – церковними орденами.

Наприкінці святковго заходу відбувся концерт хору Київських духовних шкіл під керівництвом архімандрита Романа (Підлубняка).

Просмотров: 1757

Залишити відповідь