У Волинській духовній семінарії відбулася VII науково-практична конференція «Історія та сучасність Православ’я на Волині»

Свої дослідження на форумі представили науковці з України, Польщі, Білорусії, Росії та Латвії.

8 листопада 2016 року з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла у Волинській духовній семінарії в Луцьку відбулася VII науково-практична конференція «Історія та сучасність Православ’я на Волині». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Участь у конференції взяли науковці з України та закордону. Свої дослідження на форумі представили науковці з Польщі, Білорусії, Росії та Латвії.

З благословення архієпископа Білостоцького і Гданського Якова від Польської Православної Церкви прибула делегація з трьох чоловік. За словами польських учасників, конференція їм особливо цікава, як можливість більше дізнатися про спільну історію Православ’я в регіоні, адже Волинь, як і Білосток завжди були пограничними регіонами.

d2ttungnmqЗа підсумками науково-практичної конференції видано збірник. Вперше коло авторів наукового зібрання поповнили український письменник Ігор Павлюк, латвійський історик Олександр Гаврилін, білоруський археолог Сергій Рассадін, кандидат історичних  наук, доцент Ужгородського національного університету Юрій Данилец. Традиційно свої дослідження опублікували постійні учасники конференції — професор зі Львова  Володимир Александрович, кандидат історичних наук з Білої Церкви Володимир Перерва, волинські науковці професор Микола Кучерепа, професор Оксана Карліна, професеор Геннадій Бондаренко, доцент Сергій Панишко, краєзнавець та історик Геннадій Гулько, та інші.

Збірник, виданий за результатами наукового форуму, буде корисний не лише історикам, краєзнавцям, студентам духовних шкіл, священнослужителям та працівникам музеїв. Це праці можуть зацікавити всіх українців, які бажають знати історію свого краю.

За матеріалами сайту Волинської єпархії УПЦ

Просмотров: 381

Залишити відповідь