Його Блаженство співслужив Патріархам і представникам всіх Помісних Православних Церков за Божественною літургією

20 листопада 2016 року, у Неділю 22-гу після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв учать в урочистому богослужінні в храмі Христа Спасителя міста Москви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Божественну літургію очолив Предстоятель Руської Православної Церкви Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, котрий цього дня відзначає 70-річчя від дня народження. Його Святості співслужили Блаженніший Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ, Блаженніший Патріарх Святого града Єрусалима і всієї Палестини Феофіл ІІІ, Святіший і Блаженніший Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія ІІ, Святіший Патріарх Сербський Іриней, Блаженніший Архієпископ Нової Юстиніани і всього Кіпру Хризостом II, Блаженніший Архієпископ Тірани і всієї Албанії Анастасій, Блаженніший Митрополит Варшавський і всієї Польщі Савва, Блаженніший Митрополит Чеських земель і Словаччини Ростислав, Блаженніший Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки і Канади Тихон, а також представники Помісних Православних Церков світу, сотні єпископів, духовенство і представники чоловічих та жіночій монастирів.

За богослужінням Святіший Патриарх Кирил у співслужінні православних Патріархів звершив сугубу молитву за мир в Україні.

Після завершення Літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій від імені Священного Синоду Руської Православної Церкви привітав Святішого Патріарха Кирила з 70-річним ювілеєм, виголосивши вітальний адрес. Рішенням Священного Синоду РПЦ Його Святість був нагороджений найвищою церковною нагородою – орденом святого апостола Андрія Первозванного.

Фото patriarchia.ru, Юлії Маккавей

 

Просмотров: 3081

1 коментар

  1. За несколько дней до юбилея, Святейший предупредил, чтобы не тратили деньги на цветы, а оплатили дорогостоящее оборудование для тяжелобольных. Аксиос!

Залишити відповідь