До участі в форумі були запрошені представники всіх Православних Церков, викладачі та представники туризму з Росії, Сербії, Болгарії, Румунії та України.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан та директор Паломницького Центру при ВЗЦЗ УПЦ Володимир Теліженко взяли участь у II Всегрецькій конференції з питань паломництва, що відбулася 25-26 листопада в м. Катеріні (Північна Греція). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на pilgrims.in.ua.

Конференція організована Синодальною Паломницькою службою Елладської Православної Церкви спільно з Китроською, Катерининською і Платамонаською Митрополією, за підтримки Міністерства туризму Греції.

До участі в конференції окрім кліриків і мирян, відповідальних за паломницькі питання в єпархіях Елладської Православної Церкви, були запрошені також представники всіх Православних Церков, викладачі та представники туризму з Росії, Сербії, Болгарії, Румунії та України.

img_1281

На початку роботи конференції був звершений молебень, після якого представники Помісних Церков і грецької місцевої влади та організацій оголосили вітальні слова. Митрополит Митрофан, звертаючись до учасників зібрання, підкреслив високий рівень взаємодії Паломницького Центру очолюваного ним Відділу зовнішніх церковних зв’язків з митрополіями і паломницькими службами Елладської Православної Церкви. «Паломництво як феномен має відношення не тільки до подорожей як таких, – зазначив владика. – Це в першу чергу робота на зміцнення братерських зв’язків між людьми, між Церквами».

Директор Паломницького Центру при ВЗЦЗ Володимир Теліженко поділився з учасниками конференції особливостями організації паломницьких поїздок з України до Греції, розповів про святині Української Православної Церкви, поділився деталями організації роботи Паломницького Центру як загальноцерковної служби в межах УПЦ.

Нагадаємо, 25 листопада делегація УПЦ в рамках свого офіційного візиту в Грецію взяла участь в торжествах міста Катеріні.

Фото Володимира Теліженка

Просмотров: 600

Залишити відповідь