Православне подружжя з Вінниці доставило в Святогірську Лавру 10-й гуманітарний транш

Близько 15 тонн продуктів і речей для біженців.

30 листопада 2016 року в Свято-Успенську Святогірську Лавру був доставлений черговий, 10-й гуманітарний вантаж з Вінниці ― близько 15 тонн продуктів і речей. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Лаври.

Як і попередні 9 траншів гуманітарної допомоги, 10-й також був організований силами волонтерів з Вінницької єпархії УПЦ, подружжям Толчевими.

23-razgruzka-gum-pomoshhi-iz-vinnicyЗ доставлених 15 тонн більшу частину склали продукти (близько 8 тонн овочів; 2,5 тонн зерна; 3 тонни макаронів, круп, борошна, цукру і рослинної олії; 0,5 тонни консервації, і близько тонни одягу, взуття, речей, іграшок та медикаментів). За словами організаторів, «люди жертвували, хто що міг, що мали, тим і ділилися».

Продукти і речі були зібрані цього разу в Києві та Ірпені; Жмеринському, Калинівському, Барському та Тульчинському районах Вінницької області; Кіровоградській та Хмельницькій областях.

«Ця машина збиралася дуже довго і дуже важко», ― поділилися з лаврською прес-службою вінницькі волонтери Георгій і Людмила Толчеви. За їх спостереженнями, цей гуманітарний транш став одним з найбільш складних і по самій організації збору допомоги, і по її доставці в Святогір’я. Так, збір продуктів і речей для 10-го гуманітарного траншу тривав близько півроку.

Попередній дев’ятий гуманітарний вантаж у Святогірську Лавру було доставлено з Вінниці 11 травня.

В дорозі вантаж знаходився майже три дні ― замість неповної доби, як зазвичай. Машина ламалася і водієві доводилося подовгу зупинятися для ремонту, або затримуватися внаслідок поганих погодних умов. Але з Божою допомогою 10-й гуманітарний десант з Вінниці все-таки відбувся.

Організатори гуманітарної допомоги, а також всі, кому вона призначалася ― біженці, які тимчасово проживають в Святогірській Лаврі, дякують всім причетним небайдужим людям. По слову богомудрого царя Соломона, «Милосердний буде благословляємий, тому що дає убогому від хліба свого» (Притчі 22:9).

Просмотров: 298

Залишити відповідь