Духовенство та молодь влаштували святкування для людей з особливими потребами у різних куточках України (оновлено)

3 грудня відзначався Всесвітній День людей з обмеженими фізичними можливостями.

У всіх єпархіях Української Православної Церкви до цього дня відбулися різноманітні заходи, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

1 грудня клірик Волинської єпархії, духівник Горохівського відділення Українського товариства сліпих, ієрей Андрій Гаврилюк привітав незрячих з Днем інваліда. У своєму слові священик підкреслив, що це – день сильних людей, які, попри нелегкі випробування, не зламалися, адаптувалися до життя, проявляючи непохитну силу духу та непохитну віру в життя. Також отець Андрій закликав присутніх допомагати один одному і цим самим проявляти милосердя до ближніх.

У подарунок організації священик передав голові Горохівського УТОСу Шумчук Лідії ікону св. вмч. і цілителя Пантелеймона, яку вишили бісером маленькі прихожани місцевого храму.

Цього ж дня у Запорізькій єпархії благочинний храмів Мелітополя протоієрей Максим Смірнов відвідав захід, присвячений Дню інваліда. Священик благословив усіх присутніх людей з обмеженими можливостями, працівників різних соціальних служб та гостей заходу.

У дар товариству інвалідів отець Максим передав ікону Пресвятої Богородиці та побажав усім милості Божої, милосердя, любові до один одного та твердої віри в Бога.

2 грудня благочинний храмів Одеської єпархії протоієрей Павло Поліщук взяв участь у відкритті виставки творчих робіт дітей з особливими потребами у Свято-Архангело-Михайлівському Одеському жіночому монастирі.

img_0718-14Священик передав дітям архіпастирське благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела та вручив солодкі подарунки.

Також у цей день клірик Житомирської єпархії настоятель Свято-Володимирівского храму ієрей Максим Тишковець спільно з головою Новороманівської сільської ради Лосовським Юрієм відвідали місцевих дітей-інвалідів.

Священик благословив усіх і подарував дітям ікони Божої Матері та книжки про життя святителя Миколая Чудотворця. Від голови сільради діти отримали матеріальну допомогу.

З благословення архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія благочинний Білопільського округу Сумської єпархії протоієрей Олександр Кривохижа відвідав урочистий захід у місцевому дитячому будинку-інтернаті. Священик привітав зі святом вихованців, персонал та гостей закладу із Днем інваліда.

На завершення заходу отець Олександр помолився з присутніми та передав дітям солодощі. Свято цього дня завершилось концертом.

15293345_1878331942400627_475600052_oЗ благословення вікарія Київської митрополії єпископа Бородянського Варсонофія, представники соціального відділу Свято-Воскресенського Кафедрального собору УПЦ відвідали святковий захід у Київській організації інвалідів “Єдинство”. Клірик Андріє-Володимирівського храму ієрей Олег Степанов виступив перед присутніми з вітальним словом та передав центру інвалідів свіжу випічку до свята.

Також працівники соціального відділу Собору надали допомогу 27 київським сім’ям, у яких є інваліди. Їм було передано матеріальну допомогу, а також солодощі і православну літературу. Люди з обмеженими можливостями, які не змогли бути присутніми на зустрічі, отримають допомогу безпосередньо на дому.

4 грудня з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора та за підтримки небайдужих людей Іршавське молодіжне товариство провело зустріч з дітьми з особливими потребами зі спеціалізованого інтернату міста Мукачева, товариства інвалідів і реабілітаційного центру міста Іршава в Іоанно-Богословському чоловічому монастирі с. Сільце.

ydg2zq847qoДіти причастилися святих Христових Таїн за Літургією, після чого виступили зі святковим концертом. Разом з особливими дітьми молилися вихованці Ільницької школи-інтернат. По завершені свята всі учасники отримали подарунки, і після святкового обіду вирушили разом з братчикам до Мукачівського психоневрологічного диспансеру, де також був проведений святковий захід з частуваннями.

Також цього дня, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, у Палаці культури Луцька відбувся ІІ фестиваль талановитих дітей із особливими потребами «Особлива дитина – особливий талант». Захід організував відділ Волинської єпархії «Місія соціальної допомоги дітям»

У святковому концерті брали участь діти із синдромом Дауна, діти учасників громадської організації батьків, які виховують дітей з аутизмом, «Янголята», вихованці Луцького та Крупівського навчально-реабілітаційних центрів.

Окрім концерту, відбулася виставка-ярмарок робіт особливих дітей та проводились різноманітні ігри й майстер-класи. Авторів кращих робіт було нагороджено у номінаціх «Кращий письмовий твір», «Кращий малюнок» та «Краща мультимедійна розробка».

5 грудня клірик Ровеньківської єпархії протоієрей Антоній Устименко відвідав концерт у місцевому дитячому будинку-інтернаті, підготовлений вихованцями закладу.

У вітальному слові священик звернув увагу на важливість уваги до проблем дітей з обмеженими можливостями та підкреслив, що турбота про них є благородною та душеспасительною справою. На завершення отець Антоній подякував дітям за чудові виступи та передав їм солодкі подарунки.

 

Також цими днями людей з обмеженими можливостями відвідали братія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Людям з обмеженими можлостями та вадами здоров’я було передано продуктові набори та солодощі.

Просмотров: 610

Залишити відповідь