Предстоятель УПЦ очолив архієрейську хіротонію новообраного вікарія Київської Митрополії (відео, фото)

9 грудня 2016 року під час Божественної літургії в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив архієрейську хіротонію вікарія Київської Митрополії.  Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього дня відбулася хіротонія архімандрита Тихона (Софійчука), намісника чоловічого монастиря на честь Різдва Пресвятої Богородиці в урочищі «Церковщина» в єпископа Гостомельського, вікарія Київської Митрополії.

Рішення (Журнали №43, 44, 45) про призначення вікарних архієреїв Київської Митрополії та Чернівецько-Буковинської єпархії Священний Синод УПЦ ухвалив 18 жовтня 2016 року.

Його Блаженству співслужили сонм архієреїв та духовенства Української Православної Церкви, які прибули в Київ з усіх куточків України привітати Архіпастиря із 26-річчям архіпастирського служіння.

На завершення Літургії Предстоятель звернувся до єпископа Гостомельського Тихона зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. За традицією ієрарх подав віруючим своє перше архіпастирське благословення.

Нагадаємо, 12 листопада у Свято-Пантелеімонівському жіночому монастирі Феофанії Предстоятель УПЦ очолив чин наречення вікарних архієреїв.

Відео підготовлено колективом програми “Православний вісник” Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ


Просмотров: 4028

Залишити відповідь