Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію в кафедральному соборі Херсона

За богослужінням молилося духовенство з різних єпархій Української Православної Церкви та численна херсонська паства

11 грудня 2016 року, у Неділю 25-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Свято-Духівському кафедральному соборі Херсона. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед початком богослужіння біля стін собора Предстоятеля зустрічали представники влади міста та численні віряни.

Свято-Духівський храм Херсона. Листівка ХХ ст.
Свято-Духівський храм Херсона. Листівка ХХ ст.

Цього року виповнилося 180 років з дня освячення херсонського Свято-Духівського собору. Він був закладений у 1804 році та побудований поблизу міського ринку – привозу, тому став називатися ще «привозною церквою». Північний приділ на честь сщмчч. Херсонеських і південний приділ на честь Архістратига Михаїла були освячені в січні 1836 року, а головний Свято-Духівський престол – 16 серпня 1836 року архієпископом Херсонським і Таврійським Гавриїлом (Розановим).

Його Блаженству співслужили митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, митрополит Горлівський і Словянський Митрофан, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, єпископ Новокаховський і Генічеський Філарет, єпископ Арцизький Віктор, а також духовенство Херсонської та інших єпархій УПЦ.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до херсонської пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Під час Літургії Блаженніший владика звершив священицьку хіротонію архідиякона Веніаміна (Величка).

З нагоди 20-річчя архієрейської хіротонії, Предстоятель Української Православної Церкви нагородив митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна орденом святого апостола Іоанна Богослова.

Просмотров: 2756

Залишити відповідь